De vrouwen van RSC Anderlecht juichen

Vrouwen RSC Anderlecht heroveren leidersplaats na vlotte zege tegen Gent

© Belga
11/05/2024

De vrouwen van Anderlecht hebben zaterdag op de achtste speeldag in play-off 1 van de Lotto Super League met 5-2 gewonnen van AA Gent. Paars-wit springt daardoor in de stand opnieuw over Standard naar de leiding.

Sarah Wijnants (3.) opende al vroeg de score voor de thuisploeg. Na een owngoal van Tine De Caigny (43.) kwam Gent op gelijke hoogte maar Lore Jacobs (45.+2) bezorgde de Brusselaars alsnog een voorsprong voor de rust. Na de pauze liep Anderlecht verder uit langs Laura De Neve (47.) en Amélie Delabre (52.). Amber Maximus (70.) zorgde nog even voor wat spanning met de 4-2, waarna Marie Minnaert (90.+4) vanop de stip de eindstand vastlegde.

In het klassement wipt titelverdediger Anderlecht met 41 punten opnieuw over Standard (39 punten) naar de leiding. De Luikse vrouwen wonnen eerder op de dag met 0-1 bij nummer drie OHL en kegelden de Leuvenaars (35 punten) zo uit de titelstrijd met nog twee speeldagen voor de boeg.

Bekerwinnaar Club YLA verstevigde zaterdag zijn vierde plaats met een 1-0-zege tegen Racing Genk. Lyndsey Van Belle scoorde een kwartier voor tijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSC Anderlecht , Lotto Super League , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni