| Nina Pinzarrone tijdens haar wedstrijd in Osaka. (archief)

'We hopen op een foutloze kür, zonder bloedneus': Aanloop WK moeizaam voor Pinzarrone

RV
© BRUZZ
20/03/2024

Belgische talenten Loena Hendrickx en Nina Pinzarrone schaatsen vannacht hun korte kür op het WK kunstschaatsen in Montréal. In januari werd Hendrickx nog Europees kampioen en haalde Pinzerrone brons. Vraag is of ze ook ditmaal medailles binnenhalen. De voorbereidingen verlopen niet vlekkeloos, tijdens trainingen heeft de Brusselse meermaals last van een bloedneus.

De zeventienjarige Pinzarrone uit Sint-Lambrechts-Woluwe haalde met een persoonlijk record nog brons op het EK in Litouwen in januari. Dat was meteen haar eerste medaille.

Vannacht schaatst ze haar korte kür op het WK in Montréal. De trainingen verlopen goed, maar Pinzarrone kreeg meermaals last van een vervelende bloedneus. “Tijdens de ochtendtraining op zaterdag kreeg ze de eerste keer een bloedneus. Sinds dan komt het elke training weer de kop op steken,” vertelt Nina’s moeder Laurence aan BRUZZ.

Dinsdagavond werd besloten om de grove middelen in te zetten. De toernooi-arts van de International Skating Union (ISU) heeft het bloedend vaatje in haar neus dichtgebrand. “Dat is goed verlopen, ze heeft er niet veel last van,” zegt coach Ansje Bocklandt vanuit Montréal.

De aanloop naar het wereldtoernooi verloopt in het algemeen heel goed, naast enkele kleine tegenvallers. Naast de bloedneus is Nina de dag voor haar vertrek ten val gekomen. Niet op het ijs, maar thuis op de trap, tijdens het sjouwen met reiskoffers. “Maar die val heeft gelukkig geen ernstige blessures opgeleverd,” stelt de moeder gerust.

Vorig jaar eindigde Pinzarrone nog elfde bij haar WK-debuut in Japan. Dit WK is meteen het orgelpunt van het tot nu erg succesvolle seizoen voor de jonge Brusselse. “Wij hopen op een foutloze kür, zonder bloedneus," zegt coach Bocklandt,"en dat ze haar persoonlijk record ermee verbeterd.”

De korte kür begint om 22 uur Belgische tijd. Pas rond 3 uur zullen Pinzarrone en Hendrickx in actie komen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni