20210324 1746 Union stadion

| Het Joseph Marienstadion van voetbalclub Royale Union Saint-Gilloise

Woensdag sneeuw voorspeld: Union neemt maatregelen om veld en tribune ijsvrij te houden

DVDE
© BRUZZ
15/01/2024

Woensdag speelt Union de kwartfinale van de Beker van België. Het wordt een echte stadsderby tegen RSC Anderlecht. Maar het KMI voorspelt ook sneeuw. Dat zorgde vorige keer, tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge, voor spekgladde tribunes. Union laat weten dat ze dit keer beter voorbereid zijn en enkele preventieve maatregelen nemen.

De aftrap van de wedstrijd Union-Anderlecht is om 20.30 uur. Vooral in de namiddag zou er volgens de weersvoorspellingen enkele centimeters sneeuw kunnen vallen. "Daarom zal de veldverwarming de hele dag aan staan," laat Union-woordvoerder Maarten Verdoodt weten. "Bovendien houden we de situatie de hele tijd in de gaten en staan er sneeuwruimers paraat, in het geval de veldverwarming niet voldoende is."

Spekgladde tribune

Begin december, tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge, kregen ze op het veld van het Joseph Marienstadion ook te maken met sneeuw. Toen brak er na de wedstrijd een sneeuwballengevecht uit tussen de Union- en Cercle-supporters. Tijdens de match lag de tribune er toen spekglad bij. "We zijn toen, twee uur voor de aftrap, door een heuse sneeuwstorm verrast. Er waren op dat moment al supporters in het stadion, waardoor we de tribune niet opnieuw ijsvrij konden maken. Nu zullen we van tevoren ook preventief strooien," aldus Verdoodt.

Of de wedstrijd zelf doorgaat, is een beslissing voor de scheidsrechter. Die zal woensdag beslissen of de bal voldoende over het veld kan rollen, en of het niet te gevaarlijk is voor de spelers om te spelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni