Yannick Ferrera moet RWDM in hoogste klasse houden: 'Alles is nog mogelijk'

© Belga
25/03/2024

Yannick Ferrera wacht de zware taak om RWDM dit seizoen in de hoogste voetbalklasse te houden. Hij werd afgelopen zaterdag aangesteld als opvolger van de Fransman Bruno Irles.

Het team uit Molenbeek beëindigde het reguliere seizoen op de laatste plaats, maar heeft via de Relegation Play-off nog een reddingsboei. "Ik zou hier niet zijn als ik er niet in zou geloven", vertelde de 43-jarige Ferrera maandag bij zijn voorstelling in het Edmond Machtensstadion. "We staan maar op een punt van de barrages. Alles is nog mogelijk. We zullen alleen een ander gelaat moeten tonen. Iedereen moet in dezelfde richting kijken."

Ferrera vergelijkt het komende parcours met een WK. "Daar heb je zeven wedstrijden om de finale te halen. Wij hebben er zes of acht om ons te redden. We gaan er alles aan doen, opdat er volgend seizoen drie Brusselse club in 1A zijn."

RWDM start de nacompetitie met 23 punten, achter Kortrijk (24), Eupen (24) en Charleroi (29). Alleen de winnaar verzekert het behoud. De nummer twee kan zich nog redden via een barrage tegen een ploeg uit 1B. Op 6 april start RWDM met een verplaatsing naar Charleroi.

Dinsdag zal Ferrera kennismaken met de spelersgroep. Hij wil ook "op de korte termijn" de supporters ontmoeten. De Brusselaar is al de vierde trainer van RWDM dit seizoen na Vincent Euvrard, Claudio Caçapa en Bruno Irles.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni