De autoparking ter hoogte van tramhalte Lieveheersbeestjes aan de Rooseveltlaan: 'Bos gesloten wegens storm' op een slagboom die de parking afsluit

| Het Zoniënwoud werd gisteravond om 17 uur afgesloten

Storm Louis: brandweer moet 50-tal keer uitrukken, Zoniënwoud blijft gesloten

DVDE
23/02/2024
Updated: 23/02/2024 10.03u

In de loop van gisterenavond en vannacht is de Brusselse brandweer 48 keer moeten uitrukken voor interventies voor stormschade veroorzaakt door storm Louis. Bij het overgrote deel (28 interventies) ging het om gevallen waarbij voorwerpen, zoals dakpannen, losgekomen waren door de hevige windstoten.

Er waren ook 18 interventies waarbij de brandweer takken van bomen moest afzagen omdat die voor gevaar zorgden. Op de Marius Renardlaan in Anderlecht moesten de brandweerlui de tramsporen vrijmaken omdat een boom daar op de bovenleiding gevallen was. In twee gevallen was er sprake van verstopte afvoeren.

Het KMI waarschuwde donderdagavond al voor storm Louis, die met onweer, neerslag en rukwinden tot 110 kilometer per uur over het land zou trekken. In heel Vlaanderen en Brussel geldde code oranje door de hevige wind.

Zoniënwoud blijft nog gesloten

Leefmilieu Brussel herinnert eraan dat het Zoniënwoud vanmorgen nog altijd gesloten is. Enkele boswachters hadden al fietsers en voetgangers in het bos gezien. Automobilisten waren dan weer door de wegblokkade gereden ter hoogte van de Terhulpensesteenweg en de Lorrainedreef.

Pas als alles opnieuw veilig verklaard is, zullen de Brusselse groene ruimtes weer openen. “Na periodes van harde wind kunnen er bomen of takken dreigen te vallen”, klinkt het bij Leefmilieu Brussel. Waarschijnlijk zal het Zoniënwoud pas morgenochtend weer openen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni