Lockdownfeestje Hogeschoollaan Elsene

| Een lockdownfeestje in de Hogeschoollaan in Elsene loopt slecht af

Studente die van vijfde verdieping viel bij lockdownfeest in Elsene is uit coma

YH
© Belga
21/11/2020
Updated: 23/11/2020 08.05u

In Elsene is een twintigjarige student in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een lockdownfeestje van een balkon op de vijfde verdieping gevallen. De politie kon snel de hulpdiensten verwittigen, want ze stonden net klaar om het gebouw binnen te gaan en een einde te maken aan het feest.

De politie kreeg omstreeks 00.47 uur een oproep binnen over nachtlawaai aan de Hogeschoollaan in Elsene. Eenmaal daar aangekomen stelden de agenten vast dat er een feestje aan de gang was. De feestvierders weigerden de politie binnen te laten en dus werd versterking opgeroepen.

Niet langer in coma

Een van de patrouilles die ter plekke was gekomen hoorde plots lawaai aan de buitenkant van het gebouw, komende van de gang die naar de garages leidde. Het bleek om een vrouw te gaan die vanaf de vijfde verdieping naar beneden was gevallen. Het incident deed zich voor op het moment dat de politie het gebouw nog niet betreden had.

"De hulpdiensten werden meteen verwittigd en het meisje is afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde in levensgevaar, maar zou intussen al iets aan de beterhand zijn", verklaart Willemien Baert, woordvoerster van het Brussels parket. Volgens de krant La Capitale werd de studente intussen uit haar kunstmatige coma gehaald. Ze houdt aan haar val meerdere breuken en een schedelfractuur over.

Saint-Vé

Op het feestje waren een vijftiental personen aanwezig die het studentenfeest Saint-Vé aan het vieren waren. Ze zijn allemaal meegenomen naar het politiecommissariaat. Enkele van hen werden al verhoord, maar het onderzoek loopt nog om de exacte omstandigheden uit te klaren.

Het parket stelde een wetsdokter aan, stuurde het labo ter plekke en analyseert de camerabeelden. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat er geen tussenkomst is van een derde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, actua, lockdownfeest, lockdownparty, coronafeestje, politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene, Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni