Turks president Erdogan zonder incidenten aangekomen in Brussel

24/05/2017

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is woensdag omstreeks 20.45 uur aangekomen aan het Wiltcher's hotel in Brussel. Een honderdtal aanhangers troepten, ondanks een samenscholingsverbod, toch samen op het nabij gelegen Stefaniaplein. Er waren geen incidenten.

Voor en tijdens de aankomst van Turks president Erdogan, die al sinds 18.00 uur op zich liet wachten, werden alle aanwezige aanhangers door de politie en de Turkse veiligheidsmensen op veilige een afstand gehouden.

De stad Brussel en de gemeenten Sint-Gillis en Elsene hadden woensdag een samenscholingsverbod ingesteld om manifestaties van Turken en Koerden tegen te gaan. Twee maanden geleden kwam het al tot schermutselingen tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president.

Omstreeks 20.00 uur liet de politie toch begaan en troepten een honderdtal Erdogan-aanhangers met vlaggen van Turkije en een beeltenis van de president samen op het Stefaniaplein en scandeerden ze verschillende leuzen. De veiligheidsmensen van Erdogan riepen de bijeengekomen menigte op tot stilte, maar af en toe kwam de menigte toch tot leven.

Om 20.45 uur arriveerde president Erdogan aan zijn verblijfplaats, het Wiltcher's hotel in Brussel. Na kort pers gegroet te hebben, verdween de Turkse president samen met zijn vrouw al snel naar binnen. Daar wacht nog een diner met 400 genodigden.

Aanvankelijk werd er een publiek optreden van Erdogan verwacht, woensdagavond aan het Stefaniaplein. Dinsdag werd duidelijk dat die bijeenkomst niet zou doorgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni