© Migratiemuseum | Het Migratiemuseum in Brussel

Twee Brusselse musea maken kans op European Museum of the Year Award 2022

© Belga
01/04/2022

Vier Belgische musea zijn genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2022 (EMYA). Dat maakte het Nationaal Museum van Estland, dat dit jaar de uitreiking zal organiseren, donderdag bekend. Twee Brusselse musea horen bij de kanshebbers, het museum van de Koninklijke Bibliotheek van België en MigratieMuseumMigration in Molenbeek.

Verder schopten ook het museum van de Universiteit Gent en Museum L, het universitair museum van Louvain-la-Neuve, het tot de selectie.

De winnaars van de EMYA zullen worden bekendgemaakt op de officiële uitreiking van de EMYA-prijzen. Die vindt plaats tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees Museumforum, van 4 tot 7 mei 2022 in het Nationaal Museum van Estland in Tartu.

De prijzen werden in 1977 in het leven geroepen onder auspiciën van de Raad van Europa, met als doel uitmuntendheid in de Europese museumwereld te erkennen. De award richt zich niet zozeer op de kwaliteit of de kwantiteit van de collectie, maar vooral op de algemene sfeer die de bezoekers in het museum aantreffen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie