Twee gewonden bij flatbrand in Evere

© PhotoNews
| Een interventie van de Brusselse brandweer.(archief)

In Evere zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een brand in een flatgebouw. De twee bewoners van een flat raakten bevangen door de rook en een van hen is er ernstig aan toe. Dat meldt de Brusselse brandweer. De flat is door de brand onbewoonbaar maar de andere flats in het gebouw zijn gevrijwaard gebleven.

De brand brak kort voor de middag uit op de zevende verdieping van een 14 verdiepingen tellend gebouw in de Goede Herdersstraat in Evere. Volgens de eerste vaststellingen waren de bewoners aan het koken toen olie in een pan vuur vatte.

De bewoners probeerden het vuur te blussen door er water op te gooien maar dat had enkel tot gevolg dat het vuur verder uitbreidde; De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het gebouw werd geëvacueerd terwijl de brandweer het vuur te lijf ging.

De brand was uiteindelijk snel geblust maar de getroffen flat is minstens tijdelijk onbewoonbaar. Beide bewoners raakten bij de brand bevangen door de rook en moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Een van hen was er erg aan toe en werd weggebracht onder begeleiding van een MUG-team.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?