© GOB-DML | De brand brak uit in de voormalige brouwerij Vandenheuvel, op de hoek van de Edmond Bonehillstraat en de Alphonse Vandenpeerenboomstraat in Molenbeek.

Twee personen naar het ziekenhuis na brand in Molenbeek

KH
© BRUZZ
17/02/2018
Updated: 17/02/2018 13.00u

In de voormalige brouwerij Vandenheuvel in Molenbeek is vrijdagavond brand uitgebroken. Dat meldt de politie van de zone Brussel-West. Twee krakers die in het gebouw verbleven werden met een lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak vrijdag uit rond 22.00 uur. Zaterdagvoormiddag krijgt de brandweer het vuur onder controle, maar is er nog wel veel rookontwikkeling. Ook een familie van vijf personen werd uit een nabijgelegen woonhuis geëvacueerd.

Het vuur ontstond in een opslagplaats die gerenoveerd werd, en bepaalde stukken van de loods zijn moeilijk bereikbaar omdat ze bedekt zijn met betonnen platen. Dat is ook reden dat de brandweer zaterdagnamiddag nog steeds aan het werk is.

Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk. Het parket is verwittigd en een branddeskundige is aanwezig om de zaak te onderzoeken, meldt de politie nog.

De Alphonse Vandenpeereboomstraat werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer, maar is zaterdagnamiddag weer opengesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, actua, vandenpeerenboomstraat, Weststation, krakers, brand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie