Twintigers aangehouden voor moord na dodelijke aanrijding in Schaarbeek

Twee twintigers die zaterdag een 47-jarige man hadden doodgereden in Schaarbeek, zijn opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord. Dat meldt het Brusselse parket donderdag. De twee, 21 en 26 jaar oud, hadden het slachtoffer opzettelijk aangereden na een woordenwisseling.

De feiten vonden zaterdagochtend omstreeks 06.20 uur plaats in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Daar kregen een drietal jongeren het om een nog onduidelijke reden aan de stok met twee mannen, E.C. en M.A.

De jongeren stapten in een wagen, maar kwamen even later terug en maakten opnieuw ruzie met E.C. De wagen reed weer weg in de richting van de Rogierstraat, maakte rechtsomkeert en reed recht op E.C. af. De 47-jarige man werd aangereden, waarna de wagen er vandoor ging in de richting van het Liedtsplein. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Dinsdag konden twee verdachten ingerekend worden. Het gaat om de 21-jarige M.H. en de 26-jarige O.B., beiden al gekend bij het gerecht. De twee zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?