Ultraloper op kruistocht tegen obesitas loopt door Brussel

© @ralphmesquita (twitter)

De Belgisch-Braziliaanse ultramarathonloper, Ralph Mesquita, die een kruistocht tegen overgewicht bij kinderen loopt, passeert dinsdag 15 augustus in Leuven om 14.30 uur, aan het Koloniënpaleis in Tervuren om 16.00 uur en aan het Jubelpark in Brussel om 17.00 uur. Met zijn stunt wil de jongeman, die aan de KU Leuven studeert, de Europese bevolking sensibiliseren over het gezondheidsprobleem van overgewicht bij kinderen. Tegelijk wil hij fondsen werven om de problematiek aan te pakken.

Ralph en zijn team vertrokken op 5 juli van de Noordkaap, Noorwegen. Gedurende de reis probeert het team mensen te sensibiliseren over de risico's van obesitas. Eén op de drie kinderen tussen 6 en 9 jaar oud in de Europese Unie heeft last van overgewicht of obesitas. Volgens de European Childhood Obesity Group (ECOG), die dit initiatief steunt, is het mogelijk om kinderobesitas te voorkomen.

Ralph zelf moedigt mensen van alle leeftijden aan om met hem mee te rennen, en zo dit project "Samen obesitas overwinnen" te steunen. In totaal zal hij 5.300 kilometer afleggen om de aandacht te vestigen op het belang van regelmatige lichaamsbeweging. Een gezond dieet en bewustwording staan hierbij centraal.

"Dit project is een uitdaging voor mij omdat ik veel van mijn lichaam vraag", zegt Ralph Mesquita, die binnenkort afstudeert in fysiotherapie aan KU Leuven. Momenteel wordt Ralph gerangschikt onder de 100 beste Belgische hardlopers en ultramarathonlopers. Mesquita heeft intussen al 2.630 kilometer afgelegd voor het goede doel en zal tegen eind september in Tarifa (Spanje) eindigen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?