Union geeft zege weg na dramatisch slot in Roeselare

JR
20/10/2018

In de allerlaatste minuut veegde Roeselare een 0-1 voorsprong van Union Saint-Gilloise uit. Twee kopbalgoals zorgden voor de eindstand. Er kwam dus geen zesde zege op rij voor Union. Misschien is het dit weekend ook zijn leidersplaats kwijt.

Een zaterdagnamiddag in Roeselare. Mooie herfstzon. Weinig volk. Gezapig tempo. Een lange studieronde dus. Daar kwam na een kwartier een einde aan toen Emile Samyn links de rechthoek binnendrong en alleen voor Saussez verscheen. De doelman reageerde perfect. Tien minuten later deed Stijn De Smet hetzelfde vanop rechts. Maar hij miste zijn schot. Tussendoor ging Niakaté iets te nadrukkelijk op zoek naar zijn twaalfde competitiegoal. In plaats van af te leggen voor Selemani, besloot de topscorer van 1B in de draai over.

Ook in de tweede helft bleef het een tactisch steekspel. Dankzij een tweede gele kaart voor Camargo, mocht Union met een man meer het laatste half uur in. Meteen na die uitsluiting was het raak. Vega schilderde de bal op het hoofd van Perdichizzi. De kapitein van USG toonde dat hij bij de betere offensieve koppers in de Proximus League hoort: 0-1. De Brusselaars missen duidelijk nog de ervaring om dit soort wedstrijden volwassen uit te spelen. In minuut 92 speelde de thuisploeg alles of niks. Bij een hoekschop kwam zelfs doelman Biebauw mee om nog een punt thuis te houden. Bij Union verloren ze alle kalmte. Coach Elsner voerde nog voor de corner werd genomen een wissel door. Dat was duidelijk niet zijn beste beslissing. Schmisser sprong boven iedereen uit en kopte de gelijkmaker binnen.

Geen zesde opeenvolgende zege dus. Maar Union blijft wel nog (even) aan de leiding. Op vier wedstrijden van het einde van de eerste periode heeft USG nog twee punten meer dan KV Mechelen. Voor de Unionisten volgen nu drie thuiswedstrijden. Als ze die succesvol afwerken, is een periodetitel erg dichtbij.