Union lijdt onverwacht vierde nederlaag

© Belga Images

Op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League is competitieleider Union Sint-Gillis vrijdagavond tegen een verrassende thuisnederlaag aangelopen tegen OH Leuven. De Vlaams-Brabanders trokken het laken met 1-3 naar zich toe in het Dudenpark. Het was voor Union het eerste puntenverlies in competitie sinds eind september (1-2 tegen Antwerp) na een knappe 18 op 18.

Leuven hees zich binnen het openingskwartier aan de leiding na een ingestudeerd nummertje, door Casper De Norre (13.) voorbij Anthony Moris tegen de netten gewerkt. Vijf minuten voor rust kreeg Union een nieuwe opdoffer te verwerken toen Mathieu Maertens een slechte inspeelpass van Damien Marcq genadeloos afstrafte.


Na de rust had invaller Kaoru Mitoma nauwelijks vijf minuten nodig om de aansluitingstreffer enig mooi met buitenkant links voorbij Runar Runarsson te deviëren. Xavier Mercier (66.) bracht de marge halverwege de tweede helft opnieuw op twee doelpunten in het voordeel van de Leuvenaars. Die klap kwamen de Brusselaars niet meer te boven.


Ondanks de verliespartij blijft Union comfortabel aan de leiding met 34 op 48, voor Antwerp en Club Brugge (beide 27 ptn.). OHL is dertiende met 20 punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?