Union strijdend ten onder

Beerschot Wilrijk-Union 1-0

Nee, de recente zeges van Union Saint-Gilloise waren niet het begin van een reeks. Vrijdagavond verloor Union de openingsmatch van de vierde speeldag in 1B met 1-0 bij Beerschot-Wilrijk.

Coach Luka Elsner ging meteen ten aanval in Antwerpen. Met Gérard en Tabekou op de flanken en het duo Niakaté-Tau voorin speelde de Sloveen hoog spel. Dat Tau, die zijn competitiedebuut maakte, nog potten gaat breken, zie je zo. Helaas gebeurde dat niet op het Kiel.

Zo jammer, want dit Beerschot-Wilrijk imponeerde helemaal niet. Union toonde veel goeie wil maar slaagde er nooit in om compact te spelen. En ook na vier speeldagen blijf je je afvragen wat zo’n Moreno of een Vega meer hebben dan de jongens die moesten vertrekken. Maar goed, Union leverde strijd.

Beerschot-Wilrijk stelde niet meer voor. Alleen volstond de enige goeie aanval om de eindstand vast te leggen. Van Camp brak door op links, Hoffer liep sneller en slimmer dan de Uniondefensie: 1-0. Nochtans had Tabekou, altijd maar lopen maar zelden een geslaagde actie, de beste kans van de wedstrijd.

Een ramp is deze nederlaag niet. Eén zege kan Union alweer tot bij de grote mensen brengen. Er komen nu twee thuiswedstrijden aan. Eerst komt KV Mechelen, de week erop Roeselare.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?