Union verloor zaterdagavond de laatste wedstrijd van de heenronde in de eerste periode van de Proximus League. Het werd 2-1.

In een evenwichtige eerste helft gaf Roeselare de openingsgoal weg aan de bezoekers. Nicolas Rajsel profiteerde van een slechte controle van Lepicier in de buurt van zijn doelman. 0-1, het achtste doelpunt al van de topscorer in 1B.

In de tweede helft schakelde Roeselare een versnelling hoger en kwam USG er niet meer aan te pas. Eerst Brouwers en daarna de ongelukkige Lepicier bezorgde Roeselare de verdiende zege. In het slot van de wedstrijd had Da Silva nog twee unieke mogelijkheden op de 2-2, maar het bleef 2-1.

Roeselare wipt over Union in de stand naar de tweede plaats. Union staat derde op drie punten van leider Lierse.