Vegetarische 'Beyond Burger' valt in de smaak

© Saskia Vanderstichele
| Een gewone burger bij Ellis Gourmet Burger. Of is het toch de Beyond Burger?

Een vegetarische hamburger waarbij je het verschil niet merkt met echt vlees, dat is wat de Beyond Burger beweert te zijn. Na Greenway is Ellis Gourmet Burger nu de tweede keten die de burger aanbiedt in ons land.

Met een ludiek verborgen camerafilmpje kondigt Ellis zijn nieuwe hamburger aan. Nietsvermoedende klanten krijgen de Beyond Burger op hun bord in plaats van de rundsburger, maar niemand heeft het in de gaten.

De burger zelf komt uit de Verenigde Staten en is daar reeds een groot succes. Met als doel de perfecte vegetarische variant van de vleesburger maken, overhaalden ze onder andere Microsoft oprichter Bill Gates, acteur Leonardo Di Caprio en ex-CEO van McDonald’s Don Thompson om te investeren in het project.

De burger verbruikt 99 procent minder water, heeft 93 procent minder grond nodig, stoot 90 procent minder gassen uit en verbruikt 46 procent minder energie dan een gewone rundsburger. Op deze manier wil de restaurantketen ook zijn ecologische voetafdruk verkleinen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?