130 bewoners geëvacueerd na brand in flatgebouw

CD
© BRUZZ
21/02/2024

Vannacht moesten 130 bewoners van een appartementsgebouw op de Antwerpsesteenweg worden geëvacueerd door een brand. Vier appartementen werden onbewoonbaar verklaard.

"Vanochtend rond 00.10 uur kreeg de Brusselse brandweer een melding van een brand in een flat op de derde verdieping van een gebouw van tien verdiepingen", zegt woordvoerder Walter Derieuw. "De brand was volledig ontwikkeld en breidde zich uit naar de vierde en vijfde verdieping. Rookmelders werden geactiveerd."

Met de hulp van de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene werden ongeveer 130 bewoners geëvacueerd. Andere bewoners werd gevraagd thuis te blijven. Rond 00.50 uur was de brand onder controle. Een brandweer raakte gewond aan het oog.

Er was ook een veiligheidsperimeter ingezet en een opvangcentrum opgezet in een nabijgelegen sporthal. Uiteindelijk werden negen mensen, waaronder kinderen, naar het ziekenhuis gebracht met een lichte rookvergiftiging.

Vier flats werden onbewoonbaar verklaard en de gangen van de derde en vierde verdieping waren onbegaanbaar. 28 mensen worden ondergebracht in hotels. De herhuisvesting werd georganiseerd door de stad Brussel.

De oorzaak van de brand moet nog worden vastgesteld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni