restaurants toeristen toerisme ilot sacré beenhouwersstraat

| Toeristen bezoeken de Beenhouwersstraat in Brussel.

Aangifte doen bij politiezone Noord wordt makkelijker voor buitenlandse bezoekers

© Belga
08/05/2024

De lokale politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) en de hotels van de Brussels Hotels Association (BHA) hebben woensdag een samenwerkingsakkoord ondertekend om de politiediensten toegankelijker te maken voor buitenlandse bezoekers. Die zullen nu makkelijker, vanuit hun hotel, aangifte kunnen doen van een misdrijf. Dat meldt de politie Brussel Noord.

"Het gebeurt regelmatig dat buitenlandse bezoekers pas bij hun terugkeer van reis melding maken van een niet-dringend feit waarvan ze tijdens hun verblijf bij ons het slachtoffer geworden zijn", zegt Cécile Jodogne (Défi), voorzitster van het politiecollege van de zone Brussel Noord en waarnemend burgemeester van Schaarbeek. "Dit brengt dan vaak administratieve rompslomp met zich mee, die soms vermeden kan worden als het feit onmiddellijk bij de Belgische politie gemeld wordt."

Daarom heeft de politie Brussel Noord een applicatie ontwikkeld waarmee buitenlandse bezoekers een niet-dringend feit online kunnen melden bij de politiediensten, via het loket van hun hotel. Deze melding genereert een incidentenfiche bij de politie Brussel Noord, zodat die ervoor kan zorgen dat de slachtoffers klacht kunnen indienen. De applicatie versterkt op die manier het aanbod van het platform Police-on-web, dat enkel toegankelijk is voor Belgische inwoners.

Gemakkelijk herkenbaar aanspreekpunt

Hotels zullen ook wangedrag of incidenten kunnen melden bij de politie, die dan meteen over de nodige informatie beschikt om een gepast politioneel antwoord te bieden. Hotels hebben op deze manier ook een duidelijk en gemakkelijk herkenbaar aanspreekpunt bij de politie Brussel Noord.

"Dankzij deze nieuwe tool en ons partnerschap met de BHA zullen veel personen die niet in België verblijven, beter opgevangen kunnen worden als slachtoffer", zegt hoofdcommissaris Olivier Slosse, korpschef van de politiezone Brussel Noord.

Ook Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de BHA, toont zich verheugd: "Dit akkoord beoogt de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van de politiediensten aanzienlijk te verbeteren voor de hotels en de buitenlandse bezoekers. Dit is een primeur in België!"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Brussels Hotel Association , politiezone brussel noord , Olivier Slosse , Rodolphe Van Weyenbergh , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni