In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft maandag in de vroege ochtend een brand gewoed op de eerste verdieping van een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden, maar een bewoner die in de war was, is wel voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak omstreeks 2 uur uit aan de achterzijde, op de eerste verdieping van het twee verdiepingen tellende gebouw. Daarna verspreidde het vuur zich via de traphal naar de tweede verdieping.

"De twee bewoners van die tweede verdieping hebben de goede reflex gehad om niet via de trap het gebouw te willen verlaten," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Ze hebben op hun terras de komst van de brandweer afgewacht, en zijn dan samen met hun hond geëvacueerd. Geen van beiden was gewond, maar een van de bewoners was in de war en is naar het ziekenhuis overgebracht."

De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het getroffen appartement is zwaar beschadigd en is minstens tijdelijk onbewoonbaar. Zo moest de brandweer de houten vloer van de flat uitbreken en zijn de nutsvoorzieningen afgesloten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni