Brandweer bevrijdt man die met voet vastzit in metrorolluik

DVDE
06/02/2024
Updated: 06/02/2024 10.03u

De Brusselse brandweer heeft dinsdagmorgen omstreeks 4.45 uur een man moeten bevrijden die met zijn voet vastzat in een rolluik van metrostation Merode in Etterbeek. Hij werd daar opgemerkt door agenten van politiezone Montgomery.

De man was zwaar onder invloed en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Waarom de man gekneld zat tussen het rolluik, is onbekend.

Volgens MIVB-woordvoerder Guy Sablon komt het regelmatig voor dat iemand 's nachts naar binnen wil dringen. Doet iemand dat rond 5 uur 's ochtends, dan riskeert diegene zijn leven. De rolluiken openen op dat tijdstip automatisch, dus wie net dan een poging waagt, kan meegesleurd worden.

Vernieuwing rolluiken

Het is niet de eerste keer dat een persoon vast komt te zitten in een metroluik. Vorig jaar waren er verschillende levensgevaarlijke incidenten, waarvan één dodelijk. "Ik vind het niet veilig," zegt een metroreiziger als BRUZZ hem om een reactie vraagt. "Als vijf mensen gewond zijn geraakt en één persoon is overleden, dan moet er iets veranderen."

De MIVB kondigde vorig jaar al aan dat ze bezig zijn de rolluiken te vervangen. De rolluiken van het oude model zijn te gemakkelijk te manipuleren. Ook het rolluik van Merode is van het oude model.

De MIVB heeft al een deel van de rolluiken vervangen en gaat verder met het plaatsen van nieuwe rolluiken. De strategische plekken komen als eerst aan de beurt: dat zijn vaak grote metrostations - zoals station Naamsepoort - waar in het verleden al een ongeluk gebeurde.

MIVB-woordvoerder Sablon vraagt tot slot nog om een "structurele oplossing" zodat mensen niet in de stations moeten overnachten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni