| Bij aankomst van de brandweer bleek een motorfiets in brand te staan.

Brusselse brandweer urenlang in de weer met brand in ondergrondse garage

© Belga
14/03/2024

De Brusselse brandweer is donderdagnamiddag urenlang in de weer geweest met een brand in een ondergrondse garage in Anderlecht. Het vuur zelf was snel geblust, maar het ventileren van de garage nam verschillende uren in de weer, en er moest beroep gedaan worden op een ventilator van de Audi-fabriek in Vorst. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Het vuur in de garage onder een flatgebouw in de Hof van Ophemhoek in Anderlecht werd omstreeks 15.30 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer bleek een motorfiets in brand te staan, en had het vuur zich verspreid naar een elektriciteitskast.

"Het flatgebouw moest niet worden geëvacueerd en er vielen geen gewonden", zegt de brandweerwoordvoerder. "Het vuur zelf was ook relatief snel geblust maar in de garage hing heel wat rook, en het heeft lang geduurd om de hele garage te ventileren en te controleren op de aanwezigheid van CO."

"We hebben voor het ventileren een beroep gedaan op de bedrijfsbrandweer van autobouwer Audi, met wie we een samenwerkingsverband hebben. Zij beschikken over een bijzonder sterke ventilator, die we voor deze klus hebben ingezet. Zelfs met dat toestel heeft het nog tot 18.00 uur geduurd voor we helemaal klaar waren", aldus Derieuw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni