Brusselse politie vindt arsenaal aan vuurwerk bij huiszoeking

© Belga
15/03/2024

De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene heeft afgelopen dinsdag bij een huiszoeking in Haren niet minder dan 2.230 stuks vuurwerk in beslag genomen. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Het gaat onder meer om zeer zwaar vuurwerk van het Cobra 6-type. Drie verdachten werden opgepakt.

"De huiszoeking zelf kwam tot stand dankzij een goede samenwerking met de FOD Economie", klinkt het bij het Brusselse parket. "De onderzoekers waren een particulier op het spoor gekomen die verboden vuurwerk verkocht via tweedehandssites en via sociale media. Bij het vuurwerk dat werd aangeboden zaten onder andere ook Cobra 6-explosieven."

Dinsdag viel de politie binnen in de woning van de verdachte en trof daar in de kelder 2.230 stuks vuurwerk aan, waaronder 78 stuks van het type Cobra 6.

"De hele inbeslagname was goed voor het equivalent van zo'n 4 tot 5 kilogram van de explosieve springstof TNT", gaat het parket verder. "Er werden drie personen opgepakt, waaronder een minderjarige. Twee personen werden ter beschikking gesteld van het parket. Eén meerderjarige werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem vrijliet onder voorwaarden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni