BRUZZ I DVLKO

| De hoek van de Vier-Windenstraat en de Ninoofsesteenweg.

Buurt Ninoofsesteenweg zaterdagnacht opgeschrikt door schietincident

© Belga - BRUZZ
12/05/2024
Updated: 12/05/2024 19.30u

In de nacht van zaterdag op zondag werd een deel van de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek afgesloten vanwege een schietincident. Dat meldt politiezone Brussel-West.

Het schietincident vond plaats rond twee uur 's nachts nabij het kruispunt met de Vier-Windenstraat in de buurt van het Weststation. Op straat klonken twee schoten. Er vielen geen gewonden, de politie werd verwittigd door een buurtbewoner.

Het parket is ondertussen op de hoogte gebracht en voert een onderzoek naar de omstandigheden van het incident. Onder andere het labo van de federale politie is ter plaatse geweest om vaststellingen te doen, daarvoor moest de Ninoofsesteenweg een tijdlang afgesloten worden voor het verkeer.

"Na kennisname van de feiten heeft de procureur des Konings de eerste onderzoeksdaden bevolen, namelijk het verhoren van getuigen, het cameraonderzoek en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie", zegt Stefan Vandevelde, woordvoerder van het Brusselse parket. Het onderzoek wordt "actief voortgezet" om de precieze omstandigheden van het schietincident te achterhalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni