Politiezone Brussel-West

In Koekelberg heeft de politie donderdagochtend een cannabisplantage ontdekt. Dat gebeurde nadat de politie was opgeroepen door een Sibelga-medewerker die melding maakte van een mogelijke elektriciteitsdiefstal. Eén verdachte werd opgepakt, maar niet onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De Sibelga-medewerker was gealarmeerd omdat een elektriciteitsmeter niet meer liep, terwijl een elektriciteitskabel wel abnormaal warm was. Omdat een en ander wees op een mogelijke stroomdiefstal, verwittigde de man de politie Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem). Die politie vond vervolgens een kweekruimte met 240 cannabisplanten en een andere ruimte met 50,12 kilo cannabisbloemen die te drogen hingen op rekken en droogrekken.

Eén persoon werd meteen ter beschikking gesteld van het parket, dat hem liet voorleiden bij de onderzoeksrechter voor teelt van verdovende middelen, in vereniging, en bezit met het oog op verkoop van verdovende middelen, in vereniging. De onderzoeksrechter besloot de man, die al het onderwerp was van een repatriëringsbesluit van de Dienst Vreemdelingenzaken, niet onder aanhoudingsbevel te plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Veiligheid , cannabisplantage , Politiezone Brussel-West , Sibelga , Brussels parket , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni