| Carwash Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft zaterdagavond een brand gewoed in een carwash. Dat meldt de Brusselse brandweer. Bij de brand vielen geen gewonden. Een vrouw die boven de carwash woont kon door de brandweer in veiligheid gebracht worden.

Het vuur in de carwash in de Leon Delacroixstraat brak rond 21.45 uur uit, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De carwash bevond zich op de gelijkvloerse verdieping van een gebouw met twee verdiepingen. Op de tweede verdieping was niemand aanwezig, maar op de eerste bevond zich een vrouw."

Zij kon echter met de luchtladder tijdig in veiligheid gebracht worden. "De vrouw had de goede reflex gehad om niet door de trappenhal, die vol met rook hing, naar buiten te vluchten, maar om zich naar haar balkon te begeven en haar aanwezigheid te melden aan de 112-noodcentrale en aan de brandweerploegen die ter plaatse kwamen", aldus Derieuw.

Rookmelders

Door de hitte van de brand kon de sectionale poort die toegang gaf tot de carwash niet geopend worden. De brandweer maakte daarom een gat in de poort, om langs die weg vervolgens het vuur te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk, maar zou accidenteel zijn.

"De bewoonster van de eerste verdieping kon naar haar flat terugkeren nadat die was geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van CO", voegt de brandweerwoordvoerder nog toe. "We hebben wel vastgesteld dat er in het gebouw geen rookmelders aanwezig waren."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni