| De Mysteriestraat in Vorst is een eenrichtingsstraat aan de rand van het Dudenpark.

DNA-analyse moet duidelijkheid brengen over schedel in Dudenpark

© Belga
25/03/2024

Het is nog niet duidelijk waar de schedel vandaan komt die zaterdag werd aangetroffen in het Dudenpark in Vorst. Dat meldt het Brusselse parket. Verschillende onderzoeksdaden, waaronder een DNA-analyse, worden uitgevoerd om het slachtoffer te identificeren en te achterhalen hoe de schedel daar is terechtgekomen.

Het was een politiepatrouille die zaterdagnamiddag de schedel aantrof in de Mysteriestraat, tussen de struiken van het Dudenpark. Daarop werd meteen een veiligheidszone ingesteld en het labo van de federale politie kwam ter plaatse, net als een wetsarts.

"Het zou effectief gaan om een menselijke schedel", zegt Martin François, woordvoerder van het Brusselse parket. "Er werden geen andere lichaamsdelen teruggevonden. De wetsdokter is ter plaats afgestapt, en heeft vastgesteld dat er geen aanwijzingen zijn van het tussenkomst van een derde. Het onderzoek is lopend om de omstandigheden van de feiten te achterhalen, en de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, onder meer door het voeren van een DNA-analyse. Dat kan een paar weken in beslag nemen."

Bronnen dichtbij het onderzoek melden dat er mogelijk een verband is met een tien jaar oude moordzaak, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid scheppen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni