| De politie werd opgeroepen voor een vechtpartij in Sint-Gillis in de nacht van 18 op 19 maart.

Verdachten vrijgelaten na vechtpartij in Sint-Gillis

JP
© BRUZZ
19/03/2024
Updated: 19/03/2024 18.13u

Bij een confrontatie tussen jongeren in Sint-Gillis zijn drie personen opgepakt. Intussen werden ze na verhoor vrijgelaten, meldt het parket. Buurtbewoners meldden dat ze een schot hoorden, het onderzoek moet nog uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval was.

De politiezone Brussel-Zuid heeft maandag rond 20.20 uur verschillende oproepen gekregen van buurtbewoners omdat ze geweerschoten zouden hebben gehoord in de Montenegrostraat in Sint-Gillis, aan de grens met Vorst. Volgens verschillende getuigen zou er daarvoor ook een gevecht hebben plaatsgevonden tussen verschillende personen.

"Toen de politie ter plaatse kwam, was de straat rustig," vertelt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. "Na een buurtonderzoek konden drie verdachten worden gearresteerd." De verdachten werden gefouilleerd, maar hadden op dat moment geen wapens bij zich.

"Eén van hen raakte gewond aan zijn hoofd en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn leven is niet in gevaar. Dezelfde avond mocht de verdachte het ziekenhuis verlaten en werd hij naar het politiebureau overgebracht voor verhoor."

Het onderzoek moet uitwijzen wat de precieze omstandigheden van de gebeurtenissen waren, wat de betrokkenheid van de verdachten is en of er een verband is tussen hen en de schoten die getuigen zouden hebben gehoord.

Volgens verschillende buurtbewoners wordt er regelmatig gedeald in de straat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni