Parket onderzoekt explosie aan woning in Ganshoren

© Chris Verhaeghe
14/05/2024
Updated: 14/05/2024 09.53u

In Ganshoren hebben onbekenden in de nacht van zondag op maandag een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning in de Eugène Toussaintstraat. Niemand raakte gewond, maar de knal vernielde wel de voordeur van het geviseerde appartement.

Buurtbewoners werden omstreeks 1.30 uur opgeschrikt door een hevige knal, die heel wat schade veroorzaakte aan de gevel van een woning.

“Het klopt dat de politie Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek) maandagochtend is opgeroepen voor een explosie in de Eugène Toussaintstraat”, zegt Stefan Vandevelde van het Brusselse parket, die daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Capitale bevestigt. “Ter plaatse hebben ze vastgesteld dat de toegangsdeur van een woning volledig vernield was. De hulpdiensten werden ook opgeroepen en het gebouw is geëvacueerd, maar er zijn geen gewonden gevallen.”

DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, werd er bij gehaald, net als de technische recherche van de federale politie. “Het parket heeft de eerste onderzoeksdaden bevolen, waaronder een getuigenverhoor en analyse van de bewakingscamera’s. Het onderzoek loopt en in het belang daarvan geven we geen verdere commentaar.”

Volgens La Capitale ging het naar alle waarschijnlijkheid om een vuurwerkbom van het type Cobra, die was vastgemaakt aan een fles gevuld met benzine.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni