Google Maps / BRUZZ

| De vechtpartij ontstond in een tram ter hoogte van halte Orban.

Gewonde na vecht- en steekpartij in tram in Vorst

JP
© BRUZZ
02/06/2024

Bij een vechtpartij tussen tramreizigers is één persoon gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het incident ontstond iets voor 9 uur op zondagochtend in een tram op de Van Volxemlaan ter hoogte van de halte Orban in Vorst. Een verdachte werd opgepakt.

Het incident was een gevolg van een vechtpartij tussen reizigers. Volgens MIVB-woordvoerder Guy Sablon is de politie tussenbeide gekomen en hebben politiemensen een verdachte gearresteerd.

De brandweer van Brussel laat weten dat een ambulance met spoedverpleging ter plaatse is gekomen en het slachtoffer naar het ziekenhuis heeft gebracht. Deze vorm van zorg, ook bekend als 'paramedische interventie', biedt gespecialiseerde hulp die verder gaat dan wat een reguliere ziekenwagen kan bieden, maar minder uitgebreid is dan de gespecialiseerde MUG-wagens.

Het is voorlopig niet duidelijk wat de toestand van het slachtoffer is, of wat de aanleiding was voor de vechtpartij. De politie van de zone Zuid is op het moment van schrijven niet bereikbaar om toelichting te geven. Ook over de identiteit van de betrokkenen is nog niets bekend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni