C1424 bar des amis

| Archiefbeeld Bar des Amis in de Sint-Katelijnestraat.

Lokale agenten arresteren dronken federale collega's die het te bont maken in Bar des Amis

© BRUZZ - Chris Verhaeghe
24/01/2024
Updated: 24/01/2024 13.48u

Drie agenten van de federale gerechtelijke politie zijn vorige week donderdag opgepakt nadat ze het te bont hadden gemaakt in café Bar Des Amis in het centrum van Brussel. Toen ze stomdronken voor te veel overlast zorgden, belde het barpersoneel de lokale politie, die het trio arresteerde.

De drie agenten – twee mannen en een vrouw – betraden rond 19 uur de bar in de Sint-Katelijnestraat, volgens de 22-jarige uitbater die La Capitale kon spreken. “Drie uur later ging ik naar hun tafel na klachten van andere klanten en zag ik hoe de twee mannelijke agenten – een commissaris en hoofdinspecteur – om beurten aan het tongzoenen waren met hun vrouwelijke collega. Ze raakten haar borsten aan en probeerden haar uit te kleden,” vertelt de barman. "Maar dat leek niet tegen de zin van de vrouwelijke inspecteur te gebeuren.”

“Omdat de agenten te dronken waren, heb ik hen gezegd dat ik hen geen alcohol meer mocht serveren en hen gevraagd het café te verlaten,” gaat de barman verder. Dat resulteerde in verdere chaos, inclusief een poging van de hoofdinspecteur om de barman te slaan.

Lokale arresteert federale politie

Nadat een klant en personeelslid de dronken agenten naar buiten konden werken, ging het tumult op straat verder. “De hoofdinspecteur gooide tafels en stoelen omver,” getuigt de uitbater. Vervolgens arriveerde de lokale politie. Pogingen om de collega’s van de lokale politie aan te vallen leidden tot de arrestatie van de hoofdinspecteur, die volgens getuigen nog uitgleed op straat, op zijn gezicht landde en een tijdje buiten westen was. “Hij werd uiteindelijk afgevoerd met de ambulance,” beëindigt de barman het relaas van de avond. (Lees verder onder de afbeelding)

24 januari 2024: een vrachtwagen van de brouwer levert 's ochtends vroeg bij Bar des Amis in de Sint-Katelijnestraat.

| Bar Des Amis in de Sint-Katelijnestraat in Brussel

Politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigt te zijn tussengekomen voor het incident, maar verwijst naar het Brusselse parket dat een onderzoek is geopend. Daarover wil het geen verdere details kwijt.

Bij de federale politie zitten ze verveeld met de zaak. “Het onderzoek loopt en zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd”, zegt woordvoerster An Berger. “Daarnaast kijken we uiteraard ook intern of en welke maatregelen er moeten genomen worden ten aanzien van elk van de drie personeelsleden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni