Metrostation Merode was donderdag in de vooravond nog altijd afgesloten.

Verkeer op metrolijnen 1 en 5 hernomen na incident in tunnel

© BRUZZ
25/04/2024
Updated: 25/04/2024 19.13u

Door rookontwikkeling onderaan een metrostel in de tunnel tussen de stations Merode en Montgomery waren de lijnen 1 en 5 een groot deel van de dag onderbroken. De reizigers in het getroffen stel werden langs de sporen geëvacueerd, en ook het station Montgomery moest ontruimd worden. De brandweer kreeg de situatie gauw onder controle, maar er is schade aan de stroomtoevoer. Omstreeks 19.00 uur donderdagavond verliep het verkeer opnieuw normaal.

Metrostations Montgomery en Merode werden net voor de middag ontruimd en het verkeer op de metrolijnen 1 en 5 lag uren stil. Voor lijn 1 was dat tussen de haltes Maalbeek en Tomberg, voor lijn 5 tussen Maalbeek en Herrmann-Debroux. Als alternatief legde de MIVB pendelbussen in.

20240425_METROSTATION_MERODE_BRAND_MIVB.jpeg

Dat verhinderde niet dat in de vooravond onder andere voor metrostation Maalbeek nog lange rijen pendelaars stonden te wachten op een vervangbus. Pas nadat omstreeks 19.00 uur het metroverkeer kon hernomen worden, losten die problemen op.

Rook aan de remmen

Donderdagmorgen omstreeks 10.50 uur kreeg de Brusselse brandweer een oproep binnen over rookontwikkeling in de metrotunnel tussen de twee stations. Er was rook ontstaan aan de remmen van een metrostel, maar er was geen brand. De Brusselse brandweer was snel klaar met de interventie. Er vielen geen gewonden bij het incident.

De oorzaak ligt bij een technisch onderdeel dat instaat voor de stroomtoevoer van de metro's. De zogeheten 'stroomschoen' was losgerukt. Hierdoor was er schade aan de infrastructuur, aldus An Van hamme, woordvoerder van MIVB.

Het is al de tweede keer op een week tijd dat er rook of brand is op dat stukje metrolijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Veiligheid , metrostel , rookontwikkeling , metrotunnel , metrolijnen 1 en 5 , Montgomery , Merode

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni