Dode en zwaargewonde na schietpartijen in Laken en Sint-Joost

© Belga - Chris Verhaeghe
24/03/2024
Updated: 24/03/2024 14.13u

In Laken en Sint-Joost hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag schietpartijen voorgedaan. Een man kwam daarbij om het leven, meldt de politie zondagochtend. Een ander slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het parket onderzoekt beide incidenten.

De politie kreeg voor rond 23.50 uur een oproep voor vuurschoten in de Steylsstraat in Laken, waarop verschillende patrouilles werden uitgestuurd. Ter plaatse werd een zwaargewonde man aangetroffen. Hij was bewusteloos en bleek geraakt door meerdere kogels.

De agenten probeerden het 29-jarige slachtoffer nog te reanimeren. Maar rond 00.20 uur overleed de man ter plekke. De dader of daders zijn voorlopig nog op de vlucht. Er werd een veiligheidszone ingesteld en de politieaanwezigheid in de wijk werd verhoogd om de bevolking gerust te stellen, klinkt het.

“Bij het horen van de schoten ben ik aan het raam gaan kijken wat er gebeurde”, vertelt een buurtbewoner. “Ik zag toen vier personen weglopen in de richting van Essegem.” Volgens een andere getuige zou een dader eerst een schop uitgedeeld hebben aan het slachtoffer, vooraleer de trekker over te halen. Dat kan het Brussels parket evenwel nog niet bevestigen.

De familie van het slachtoffer was deze middag ter plaatse. Aan verschillende nieuwsmedia zeggen ze dat Gaël, de overleden man, afkomstig is uit Denderleeuw en niet in de buurt woont. Hij heeft een job en zou niets te maken met het drugsmilieu, aldus de familie. De man zou een zoontje hebben van nog geen jaar oud. Volgens HLN zou de man echter wel een strafblad hebben en wordt hij genoemd in drugszaken.

2024-03-24-Schietpartij Sint-Joost 2

Schotwonde

In Sint-Joost-ten-Node raakte vannacht dan weer een 28-jarige man levensgevaarlijk gewond bij een andere schietpartij. Dat is vernomen bij de lokale politiezone Brussel-Noord.

"Buurtbewoners verwittigden de politie omstreeks 3 uur ’s nachts naar aanleiding van enkele geweerschoten op de hoek van de Plantenstraat en de Weidestraat”, zegt woordvoerster Audrey Deyermaeker. "Ter plaatse trof de politie een persoon aan met een schotwonde. Het slachtoffer kreeg de eerste hulp toegediend en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.”

Volgens kennissen woonde het slachtoffer in de buurt en was hij slecht te been. Dat vernam onze reporter ter plaatse. Op het moment van de feiten stond hij voor een snackbar in de straat. De schoten zouden gelost zijn vanuit een voorbijrijdende 4x4, al is het nog wachten op officiële bevestiging.

2024-03-24-schietpartij Sint-Joost

| Een kogelinslag in het raam van de snackbar waar het slachtoffer onder vuur werd genomen.

Geen link

De daders van beide incidenten zijn voorlopig nog spoorloos. “Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat beide feiten aan elkaar gelinkt zijn”, aldus nog het Brussels parket. De onderzoeken naar de daders en de exacte omstandigheden van de schietpartijen zijn aan de gang. “In het belang daarvan geeft het parket geen bijkomende commentaar.”

Correctie: in een eerdere versie van het artikel werd foutief vermeld dat er twee dodelijke slachtoffers vielen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni