politiezone 5344 Brussel-Noord (PolBruno)

| politiezone Brussel-Noord, archiefbeeld.

Politie wacht man thuis op nadat hij winkelier met wapen bedreigde

© BRUZZ
27/05/2024

Ploegen van de politiezone Brussel-Noord hebben afgelopen dinsdag een man opgepakt die een winkelier in Schaarbeek had bedreigd met een vuurwapen. Toen ze hem even later aan zijn appartement opwachtten, kwam hij uit de lift gestapt, met het wapen nog in zijn hand. Dat laat het parket van Brussel maandag weten in een persbericht.

De lokale politie kreeg op dinsdag 21 mei omstreeks 2.30 uur ‘s nachts een oproep binnen, een man had namelijk gedreigd met een vuurwapen in een winkel in de Helmetwijk in Schaarbeek. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte al verdwenen.

Maar de politie kon hem snel identificeren, hij was namelijk geen onbekende bij de ordediensten. De politie trok daarop, bijgestaan door een bijstandsteam, naar zijn appartement. Toen hij niet thuis bleek, doorzochten ze de woning. Terwijl de agenten daarmee bezig waren, dook de verdachte onverwacht op aan zijn flat, met het vuurwapen nog in de hand.

De verdachte werd daarop meteen gearresteerd, de politie nam ook nog zijn wapen, twee precisieweegschalen en smartphones en 6.342 euro cash in beslag. De man moet op 20 juni voor de correctionele rechtbank verschijnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni