Archiefbeeld

Politie klist twee gauwdieven in Sint-Jans-Molenbeek

© Belga
07/05/2024

De lokale politie van de zone Brussel West heeft twee gauwdieven opgepakt die kort daarvoor enkele toeristen hadden bestolen. Ze konden de gestolen spullen, laptops, terugbezorgen aan de slachtoffers, zo meldt de politiezone dinsdag.

"Op zaterdag 27 april, omstreeks 16 uur, kregen onze inspecteurs van onze dienst TECOV (Transport En Commun Openbaar Vervoer) op de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek twee personen in het vizier die gekend zijn voor diefstallen", klinkt het bij de politie Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem).

"Ze merkten op dat de twee spullen uitwisselden die gewikkeld waren in zilverpapier. Bij het zien van de politie liepen de twee verdachten weg in verschillende richtingen, en tijdens hun vlucht ontdeden zij zich van hun rugzakken."

Hevige weerstand

Een van de verdachten kon vlug worden opgepakt, maar de tweede bood hevige weerstand, zegt de politie. "Hij kon overmeesterd worden, en beide personen werden onderworpen aan een controle en overgebracht naar het commissariaat. In hun rugzakken troffen we twee computers aan, naast een paspoort en rijbewijs van de Republiek Azerbeidzjan. Op de verdachten zelf troffen onze mensen ook drie gsm's aan en een som geld van 1.940 euro."

De verdachten werden verhoord door de politie en na overleg met het Brusselse parket werden ze vrijgelaten. De gestolen spullen bleken toe te behoren aan toeristen die verbleven in een hotel in Anderlecht. "Zij waren heel tevreden over het terugvinden van de gestolen goederen en de samenwerking onder de politiediensten", besluit de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni