Dieter Nijs

| Het terras op de Joseph Brandstraat, waar het incident plaatsvond (archiefbeeld).

Slachtoffer schietpartij in Joseph Brandstraat overleden

NLS
© BRUZZ
06/05/2024

De man die zondag 28 april werd neergeschoten op de Joseph Brandstraat in Schaarbeek is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het parket van Brussel. Meer informatie over het incident is voorlopig niet beschikbaar. Het onderzoek is nog lopende.

De schietpartij vond 28 april plaats op de Joseph Brandstraat rond 22.30 uur. Een man van 44 werd er om een nog onbekende reden onder vuur genomen terwijl hij op een terras zat. De dader zou vier kogels afgevuurd hebben vanop korte afstand, waarvan twee naar het hoofd.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij overleden aan zijn verwondingen, zo meldt het Brussels parket maandag. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is voorlopig nog onduidelijk. Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten is nog lopende. “In belang daarvan zal het parket geen verdere commentaar geven over deze zaak”, klinkt het.

Het gaat om het vierde dodelijke slachtoffer door een schietpartij op Brussels grondgebied sinds het begin van dit jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni