Het ongeval vond zaterdagnamiddag plaats.

Slachtoffers van ongeval met minibus van Brusselse politie hebben ziekenhuis verlaten

© Chris Verhaeghe
06/05/2024

Alle slachtoffers van het ongeval met een politiebusje afgelopen zaterdag hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Het parket voert intussen een onderzoek naar de omstandigheden van de zware crash, waarbij twaalf aspiranten van de Brusselse politie bij betrokken waren.

Het ongeval gebeurde zaterdag ter hoogte van de kruising aan het Jules De Troozplein en de Koninginnelaan in Brussel. En wagen met twee inzittenden en een minibus van de Brusselse politie botsten er op elkaar, met zestien gewonden tot gevolg.

Naast de twee inzittenden van de personenwagen, ging het om twee inspecteurs van de Brusselse politie en twaalf toekomstige agenten die een ritje maakten in het kader van een ontdekkingsdag bij de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Lichte verwondingen

“Niemand is in kritieke toestand noch in levensgevaar geweest”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “De mensen uit de personenwagen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten in het minibusje werden met lichte verwondingen overgebracht voor verzorging. Ondertussen heeft iedereen het ziekenhuis mogen verlaten.”

Het Brusselse parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval en zal onder meer de camerabeelden analyseren die in beslag werden genomen. “Op dit moment is het niet duidelijk wat er gebeurd is”, aldus Vanoverschelde. “Het onderzoek loopt volop. Maar zolang de analyse en overige opsporingsdaden nog niet zijn afgerond, kunnen er nog geen conclusies worden genomen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni