| Archief

Twee drugkoeriers opgepakt na achtervolging en crash op de Brusselse Ring

© Belga - BRUZZ
10/05/2024

Dinsdag zijn twee Franse veertigers opgepakt na een kilometerslange achtervolging die eindigde in een ongeval op de Brusselse Ring in Anderlecht. Ze bleken uiteindelijk drugs te vervoeren in hun wagen. Dat meldt de politiezone Rivierenland die de arrestatie uitvoerde vrijdag, nadat Sudinfo eerder deze week al bericht had bericht over de feiten.

De politiezone Rivierenland (Bornem, Mechelen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek) kreeg dinsdagnamiddag het bericht dat een voertuig met Duitse nummerplaat naar België was gevlucht na een achtervolging in Nederland. De lokale agenten vernamen door analyse van de ANPR-camera's op dat de wagen hun zone naderde. Rond 18.00 uur merkte een patrouille in een anoniem voertuig de bewuste wagen op, op de E19 richting Brussel.

200 kilometer per uur

"Even voor de aansluiting met de Brusselse ring voerde de bestuurder een gevaarlijk manoeuvre uit", zegt de politie. "Eerst maakte hij aanstalten om de oprit links richting Namen te nemen, om vervolgens toch rechts af te slaan richting Charleroi. Op dat moment maakten de collega's zich kenbaar door de zwaailichten en sirene aan te zetten."

Het verdachte voertuig nam daarop de vlucht via de pechstrook, waarna zich een achtervolging ontspon waarbij snelheden van meer dan 200 kilometer per uur werden gehaald. Op de Brusselse Ring in Anderlecht botste het vluchtvoertuig met twee andere weggebruikers, waarna de bestuurder probeerde te vluchten.

Duizend xtc-tabletten

"De bestuurder kon worden gearresteerd, maar zijn passagier sloot zichzelf op in het voertuig en kon pas na het inslaan van het raampje opgepakt worden", gaat de politie verder. "Het duo gedroeg zich bij de arrestatie weerspannig en een van hen raakte hierbij gewond. Ook de bestuurders van de twee aangereden voertuigen raakten gewond. In het voertuig werden duizend xtc-tabletten, tweehonderd gram cannabis en drie kilogram aan wit poeder, en een aanzienlijke geldsom aangetroffen."

De twee verdachten, twee Franse broers van 42 en 45 jaar, waren al gekend voor eerdere feiten. Zij werden donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni