Verdachte opgepakt in onderzoek naar schietpartij Matongewijk

© Chris Verhaeghe
15/03/2024

Er is een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij in Elsene waarbij een vrouw gewond raakte door een verdwaalde kogel. De man is aangehouden.

In de nacht van 24 op 25 september 2023 kwam het tot een schietpartij tussen twee drugsbendes ter hoogte van het kruispunt van de Waversesteenweg en de Francartstraat, in het hartje van de Matongewijk. Daarbij vielen twee gewonden.

Een van de slachtoffers was een toevallige omstaander die geraakt werd door een verdwaalde kogel. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar en kon enkele uren later huiswaarts keren. Ook het tweede slachtoffer overleefde de schietpartij.

Politietoezicht

Het incident zorgde voor heel wat ophef in Brussel. De burgemeester beloofde het politietoezicht in Matonge extra te versterken. "Ik zal nooit toestaan dat de wijk een speelterrein wordt voor drugsdealers en hun geweld”, sprak Christos Doulkeridis (Ecolo) toen. “We zullen er alles aan doen om dit te bestrijden.”

Volgens Doulkeridis toonde de schietpartij aan dat de drugshandel een 'ongekende omvang' heeft aangenomen. “Net als in andere wijken van Brussel en in Antwerpen grijpen mensen steeds vaker naar vuurwapens in het kader van conflicten die rechtstreeks verband houden met drugshandel”, klonk het.

Het onderzoek naar de schietpartij leidde begin deze week tot de arrestatie van een verdachte, die na verhoor door de onderzoeksrechter in Brussel werd aangehouden. Welke rol de man bij de feiten zou hebben gespeeld, wil het parket niet kwijt. “Het verdere onderzoek is lopende”, zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Veiligheid , Brussels parket , politie Brussel-Hoofdstad-Elsene , Matongewijk , schietpartij , drugsbende

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni