Peter Dhondt

Verdachte opgepakt voor gewapende overval op handelszaak Guldenvlieslaan

© Belga
18/06/2024

De anti-overvalbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene kon afgelopen vrijdag een verdachte oppakken van een gewapende overval op een handelszaak in Elsene. De man bleek onder voorwaarden vrij en stond ook geseind in twee andere dossiers.

Op vrijdag 14 juni, rond 18u30, bedreigde de verdachte twee werknemers van een telecomzaak op de Guldenvlieslaan met een vuurwapen. Zij waren op dat moment de winkel aan het afsluiten. De overvaller beval het duo naar achteren te gaan in de zaak en eiste de inhoud van de kluis. Nadien sloeg hij op de vlucht met zijn buit, die bestond uit smartphones.

"Een patrouille van de anti-overvalbrigade die in de buurt was, kreeg via de dispatching een melding van de overval en een beschrijving van de verdachte," klinkt het bij het parket. "Die had ondertussen zijn buit al in een gebouw verstopt en was opnieuw de straat opgetrokken."

De man werd opgemerkt door de patrouille en zette het op een lopen. Na een achtervolging kon de verdachte gevat worden.

Huiszoeking

Bij een huiszoeking in het pand waar de verdachte was binnengegaan voor zijn vluchtpoging, vonden de inspecteurs een zak terug met daarin de buit en het vuurwapen.

Tijdens een fouille werden onder andere nog een mes, een noodhamer, vier smartphones en marihuana aangetroffen. De man gedroeg zich volgens het parket zeer weerspannig tijdens de fouille. Hij bleek ook vrij onder voorwaarden en stond geseind in twee andere dossiers.

Na verhoor werd de verdachte ter beschikking gesteld van het parket, dat hem liet voorleiden bij de onderzoeksrechter. "De onderzoeksrechter besloot de verdachte aan te houden voor diefstal door middel van geweld of bedreiging, met wapen," aldus nog het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni