Schietpartij in Brussel: bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

Vier verdachten opgepakt voor dodelijke schietpartij in Laken

© Chris Verhaeghe
28/05/2024

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Laken die het leven kostte aan de 28-jarige Gaël M. uit Denderleeuw zijn intussen al vier verdachten aangehouden. Het viertal zou het slachtoffer hebben omsingeld, waarna hij in koelen bloede werk geliquideerd.

De twintiger kwam op zaterdag 23 maart om het leven toen hij door meerdere daders onder vuur werd genomen in de Steylsstraat in Laken. De man werd nog gereanimeerd, maar overleed vlak na aankomst in het ziekenhuis.

Daags na de schietpartij kon de politie een eerste verdachte oppakken. De 26-jarige man werd aangehouden op verdenking van doodslag en van het dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder voorafgaande vergunning.

Hij verscheen maandag voor de raadkamer in Brussel, die zijn aanhouding bevestigde. Volgens een bron dicht bij het onderzoek ontkent de twintiger betrokken te zijn geweest bij de dodelijke schietpartij.

Doodslag en wapenbezit

Intussen zijn er nog drie andere verdachten opgepakt en aangehouden. Ook zij worden verdacht van doodslag en het bezit van een wapen zonder vergunning. Een van hen zag zijn aanhouding maandag alvast verlengd worden met één maand. De twee andere verdachten verschijnen volgende week voor de raadkamer, die zal moeten beslissen over hun voorlopige hechtenis.

Brussel wordt al maandenlang geteisterd door schiet- en steekpartijen in het drugsmilieu, maar of de dood van Gaël M. ook drugsgerelateerd is, is voorlopig niet duidelijk. Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) liet na de feiten optekenen dat het ging om een afrekening in een zaak van financiële fraude.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni