Brandweer Brussel

Op de Nijverheidskaai in Molenbeek heeft donderdagochtend een brand gewoed in een kraakpand. Zes krakers moesten daarbij door de brandweer uit het gebouw gered worden, maar geen van hen raakte gewond. Het leegstaand pand is door de brand en de bluswerken zwaar beschadigd, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brandweer werd omstreeks 07.10 uur opgeroepen voor de brand in het drie verdiepingen tellende gebouw. Ter plaatse bleek het vuur te woeden op de zolderverdieping.

"We hebben de toegangsdeur moeten openbreken om het pand te kunnen betreden", zegt de brandweerwoordvoerder. "In het gebouw bleken zes personen aanwezig, van wie er nog twee lagen te slapen op de derde verdieping. We hebben hen via de traphal geëvacueerd. Dat ging niet zonder moeite maar geen van hen moest uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht worden."

"De bluswerken in het pand waren niet zonder gevaar aangezien er op verschillende plaatsen in de houten vloeren gaten waren", gaat de woordvoerder verder. "We hebben de vloeren ook verder moeten openbreken om de brand volledig te blussen en heropflakkeringen te voorkomen. Er waren ook gaten in de muren waardoor ook de aanpalende panden betreden konden worden. De politie zal nu het nodige doen om het gebouw zo goed mogelijk af te sluiten."

De brand kende een accidentele oorzaak, aldus nog de brandweer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni