Veiling DoucheFLUX levert 33.500 euro op

© Saskia Vanderstichele
| DoucheFLUX trok in april in gloednieuwe lokalen vlakbij het Zuidstation.

De vzw DoucheFLUX heeft 33.500 euro opgehaald bij een veiling zondag waarvan de opbrengst integraal naar de hulporganisatie voor daklozen gaat. Die vreest tegen maart 2018 door haar financiële reserves te zitten. 'Het is een heel mooi bedrag, maar we zijn toch een klein beetje gefrustreerd', klinkt het.

DoucheFLUX is een dagopvang die dak- en thuislozen infrastructuur aanbiedt, zoals douches, wastafels, toiletten en urinoirs, lockers en wasmachines. De vzw doet het momenteel met tijdelijke subsidies en wordt gesteund door een privéfonds. Vanaf 2019 rekent ze erop een structurele subsidie te ontvangen. Vraag is hoe ze het komende jaar doorkomt. Volgens voorzitter Laurent d'Ursel zou de vzw tegen maart 2018 door haar reserves zitten.

Om die reden organiseerde ze gisteren een veiling. Liefst 19 hedendaagse kunstenaars schonken een werk aan DoucheFLUX. Ongeveer de helft ervan werd uiteindelijk verkocht. "Voor elk werk was een minimumbod vastgelegd", zegt d'Ursel. "Voor sommige werken werd dat bedrag niet gehaald."

In totaal leverde de veiling volgens d'Ursel 33.500 euro op. "Dat is een heel mooi bedrag waar we heel erg tevreden mee zijn. Maar toch zijn we een beetje gefrustreerd dat niet alle werken verkocht zijn geraakt." De organisatie had vooraf gehoopt om tot 50.000 euro op te halen, het bedrag dat nodig is om een maand de werking te financieren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?