Verdacht wit poeder in lokalen Samusocial in Brussel: geen vergif maar drugs

Het wit poeder dat zaterdagmiddag is aangetroffen in een flatgebouw aan de Anderlechtsepoort, vlakbij de lokalen van de vzw Samusocial, was geen antrax of een ander giftig poeder maar drugs. Dat melden de Brusselse brandweer en politie. Negen personen die in aanraking waren geweest met het poeder, werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis maar bleken ongedeerd.

De Brusselse brandweer werd zaterdagnamiddag rond 13.30 uur opgeroepen omdat een drietal mensen bevangen waren geraakt nadat ze in aanraking waren gekomen met het witte poeder, dat in een zak was aangetroffen. De Brusselse brandweer ging meteen ter plaatse, samen met de Brusselse politie en stelde een veiligheidsperimeter in. De zak met wit poeder werd in een decontaminatiecontainer gestopt terwijl een 200-tal flatbewoners geëvacueerd werden en tijdelijk werden ondergebracht naar een dagcentrum voor vluchtelingen.

Negen personen die met het poeder in aanraking waren gekomen, werden gedecontamineerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Er ontstond even verwarring toen de zak met wit poeder verdwenen bleek, waarop de politie een drugshond ter plaatse liet komen. Dat dier reageerde positief op de poederresten zodat duidelijk werd dat het witte poeder meer dan waarschijnlijk drugs waren.

Korte tijd later bleek dan dat één van de personen die naar het ziekenhuis moest, de zak had meegenomen omdat hij vermoedde dat die van nut kon zijn bij het onderzoek in het ziekenhuis. De politie kon de zak bij die persoon recupereren en zal het poeder nu laten onderzoeken om er de precieze samenstelling van te achterhalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?