Verdachte van moord op vrouw in Evere opgepakt

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 31 mei 2021
Updated: 01-06-2021 - 08:02

In de Franz Guillaumelaan in Evere is zondag rond 20.30 uur een vrouw neergestoken op straat. Dat bevestigt het Brusselse parket. De baby waarmee ze aan het wandelen was, is ongedeerd. De vermoedelijke dader werd zondagavond nog opgepakt.

De 36-jarige vrouw - een moeder van drie kinderen - was met haar baby in een buggy aan het wandelen in de Everse woonwijk. Tussen de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan werd ze na een woordenwisseling neergestoken ter hoogte van de nek met een "snijdend voorwerp". De moeder werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet baten. Ze overleed er aan haar verwondingen.

Verdachte opgepakt

Op sociale media circuleerden geruchten dat de dader de baby zou hebben meegenomen, maar de politie ontkent dat formeel. Het kind werd eerst opgevangen door omwonenden, nadien overgebracht naar de maatschappelijke dienst van de politiezone Noord. "De baby is gezond en wel", klinkt het daar. Ook het parket bevestigt dat. De familie werd opgevangen door slachtofferhulp.

De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht. Een politiemacht werd opgetrommeld om hem te vatten. Ook een onderzoeksrechter - gevorderd voor doodslag - en het labo van de federale politie stapte ter plaats af. Met behulp van onder meer een helikopter werd de buurt volledig uitgekamd. In de loop van de avond werd een verdachte van zijn vrijheid beroofd, meldt het Brussels parket maandagmiddag in een communiqué.

Geestesziek

Volgens La Capitale gaat het om Andy K., 21 jaar en gedomicilieerd in Anderlecht. Vermoed wordt dat hij geestesziek is, want hij zou al eens geïnterneerd zijn. Hij is bekend bij de politie voor meer dan 25 misdrijven.

Hij zou geen band hebben met het slachtoffer. Het is nog niet zeker dat deze laatste de dader is; hoewel hij later die zondagavond in de buurt in het bezit van messen werd aangehouden.

Steun van burgemeester

De precieze omstandigheden en vooral de aanleiding worden onderzocht. “Verschillende onderzoeksdaden zijn lopende ten einde de exacte omstandigheden van de feiten te achterhalen”, aldus parketwoordvoerder Martin François nog. De verdachte zal door de onderzoeksrechter gehoord worden binnen de wettelijke termijn van 48 uur.

De burgemeester van Evere is aangedaan door de feiten. "De dood van deze jonge mama van drie kinderen is een drama voor haar familie, voor haar naasten en voor de gemeente", zegt Ridouane Chahid (PS). "We staan aan hun zijde en verlenen hen alle steun die ze nodig hebben. Iedere vrouw moet zich ongestoord in de publieke ruimte kunnen begeven. Daarover zullen we waken."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?