Vermiste man maakte fatale val van trap in Brusselse nachtclub

Sint-Gillis nachtbeeld stadhuis luchtbeeld gevangenis Sint-Gillis nachtbeeld stadhuis luchtbeeld gevangenis
© PhotoNews
| (archiefbeeld).
© PhotoNews
| (archiefbeeld).
Updated: 28-12-2022 - 12:28

In Brussel is dinsdagavond het lichaam van de 38-jarige Yves-Marie Umihire aangetroffen. De man was afgelopen weekend door zijn familie als vermist opgegeven, nadat hij spoorloos was verdwenen na een avondje met vrienden in een nachtclub. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man om het leven kwam na een val van de trap in de club. Woensdagmiddag bevestigde het Brusselse parket dat er geen tussenkomst van een derde is geweest en werd het dossier afgesloten.

De familie van Yves-Marie sloeg op kerstavond alarm toen de man niet kwam opdagen op het kerstfeestje in Asse. “We dachten eerst dat hij te laat was”, vertelt Julie Roye, de vriendin van de tweelingbroer van Yves-Marie. “Maar toen verwittigden zijn vrienden ons dat ze hem sinds donderdagnacht niet meer hadden gezien of gehoord. Ze waren samen naar een nachtclub aan de Louizalaan getrokken, maar rond 2 uur ’s nachts verdween Yves-Marie.”

De politie werd er bij gehaald, maar dat leverde aanvankelijk weinig op. Dinsdagavond kreeg de familie het bericht dat het lichaam van Yves-Marie was aangetroffen in de nachtclub waar hij donderdag was verdwenen. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij er om het leven kwam na een val van de trap.

Het is opvallend dat het lichaam van de dertiger pas vijf dagen na zijn verdwijning werd aangetroffen in dezelfde nachtclub waar hij verdween. Volgens onze informatie komt dat omdat de man in een deel van de kelder belandde waar het personeel zelden komt.

Broer Yves Umugisha reageert verslagen op het nieuws, maar laat weten dat hij iedereen dankbaar is die geholpen heeft met de zoekactie en steun heeft geboden aan de familie. 'Mijn broer heeft gelukkig niet geleden”, zegt hij. “Wie een laatste groet wil brengen, kan dat deze namiddag doen in het Sint-Elizabeth ziekenhuis in Ukkel van 15.30 uur tot 19 uur.'

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?