| Nieuwe LED-verlichting Vierarmentunnel

Vierarmentunnel anderhalve maand 's nachts dicht

FDR
© BRUZZ
29/01/2019

Komende zondagnacht, 3 februari, gaat de Vierarmentunnel richting Zaventem dicht voor werken aan de verlichting. De vernieuwing van de lichtinstallatie zal 45 nachten duren. Overdag blijft de tunnel open. Tijdens de sluiting moet alle verkeer bovengronds.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwde in oktober vorig jaar al de volledige verlichting in de tunnelkoker richting Waterloo. Nu is het de beurt aan de koker richting Zaventem. Daarbij worden ook hier alle oude TL- en natriumlampen vervangen door LED-lampen. Die zijn energiezuinig en gaan ook langer mee. Op twee fronten winst dus.

Naast de nieuwe lampen wordt ook alle bekabeling vernieuwd. Met de nieuwe installatie zal het AWV de verlichting van de tunnel ook beter kunnen aansturen. De versterkingsverlichting ter hoogte van de tunnelmonden zal kunnen variëren in sterkte in functie van de helderheid buiten.

Koker richting Zaventem ’s nachts dicht

De werken in de tunnelkoker richting Zaventem beginnen vanaf zondagnacht 3 februari en zullen negen weken duren. Per week wordt er gedurende vijf nachten gewerkt, telkens van zondag- tot en met donderdagnacht tussen 21.30 uur en 5.30 uur.

Tijdens de nachtelijke sluitingen passeert het verkeer richting Zaventem de Vierarmentunnel via het bovengrondse kruispunt. Overdag is er geen hinder en is de koker steeds volledig beschikbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , actua , Mobiliteit , Vierarmentunnel , Agentschap Wegen en Verkeer , tunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni