Vluchtelingenwerk Vlaanderen protesteert tegen strengere asielwetgeving

© bruzz

Vluchtelingenwerk Vlaanderen verzamelde donderdagochtend aan het Federaal Parlement om te betogen tegen de Belgische asielwetgeving. Die zou volgens de organisatie de rechten van asielzoekers en vluchtelingen aantasten.

Vandaag stemt de Kamer over wetsontwerpen die sleutelen aan de huidige asielwetgeving, die strenger wordt. De Privacycommissie vaardigde een negatief advies uit over een element in het wetsvoorstel van staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA).

Het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen zou laptops, gsm's en andere bezittingen van asielzoekers kunnen inkijken als die elementen zouden achterhouden. En dat was voor de commissie een brug te ver. 

De wetsontwerpen bleven echter ongewijzigd en daarom protesteren vluchtelingenorganisaties. "Als betrokken ngo's blijven we onze bezorgdheden over het respecteren van basisrechten delen en blijven we ons verzetten tegen de voorgestelde wetswijzigingen," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?