Vragen over kledijvergoedingen bij Brusselse brandweer

© RVE

Vijf administratieve bedienden van de Brusselse brandweerdienst (DBDMH) kunnen elk jaar tot 1.000 euro vergoeding krijgen voor kleding, toebehoren en verzorgingsproducten. “Maar de bewijzen voor die uitgaven roepen serieuze vragen op,” zegt Eric Labourdette, voorzitter van de hulpverleningszones bij vakbond VSOA, zondag bij RTL-TVi.

Vijf bedienden van de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBDMH) hebben toelating om uitgaven voor kleding terugbetaald te krijgen. Ze kunnen twee keer per jaar 500 euro ingeven.

De maatregel is er naar verluidt omdat de vijf constant in contact staan met het publiek. "Deze personeelsleden vormen veelal het eerste visueel contact met de buitenwereld,” zegt de directie in documenten over deze tegemoetkomingen. “De tussenkomst van de dienst wordt gerechtvaardigd door deze eerste contactfunctie.”

Labourdette heeft vragen over de grootte van het bedrag. Brandweerlui hebben namelijk al recht op 400 euro per jaar voor de vernieuwing van hun uniform. Hij fronst ook de wenkbrauwen over wat er eerder al gekocht werd. De vakbondsman toonde facturen voor gewatteerde mantels en kleding in verschillende maten aangekocht in dezelfde winkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?