Vrouw raakt verbrand in gezicht bij brand in Sint-Gillis

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is zaterdagochtend vroeg in de Spanjestraat een brand uitgebroken op de tweede verdieping van een appartementsgebouw. Een vrouw raakte daarbij verbrand in het aangezicht en werd overgebracht naar het militair ziekenhuis.

De oproep van de brand kwam om 03.07 uur binnen bij de Brussels brandweer, die snel ter plaatse was. De brand kon snel geblust worden, maar naast het appartement op het tweede verdiep waar de brand uitbrak raakte ook een tweede appartement op dezelfde verdieping aangetast.

"Door de brandschade en de rookschade zijn beide appartementen op de tweede verdieping onbewoonbaar verklaard. De andere gebouwen zijn gevrijwaard gebleven van schade, dankzij het werk van de brandweer", zegt woordvoerder van de Brussels brandweer Walter Derieuw.

Eén vrouw raakte verbrand in het aangezicht en werd meteen overgebracht naar het militair ziekenhuis. Verder waren er geen gewonden en de brandweer moest ook niemand meer uit het huis evacueren.

"Bij aankomst van de brandweer stonden de mensen al buiten. Het was een spontane evacuatie. De vrouw die verbrand werd in het aangezicht stond ook al buiten en was nog bij bewustzijn", aldus woordvoerder Derieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?